Organisaties en hulpverlening

Iedereen is anders

Heb jij twijfels of vragen over op wie jij valt: op meisjes, jongens of allebei? Twijfel je over wie jij bent: meer een meisje, meer een jongen? Of ben je eruit en wéét je dat je homo-, lesbische, bi- of transgender- gevoelens hebt? Dan is iedereenisanders.nl dé plek voor jou. Hier vind je de beste info en tips over ‘anders’ zijn

www.iedereenisanders.nl

 

 

Je staat niet alleen

Deze site biedt hulp voor allochtone meiden die het leven (even) niet meer zien zitten. Ook voor professionals en ouders biedt de site informatie over hoe ze allochtone meiden kunnen helpen.

jestaatnietalleen.hababam.nl

 

 

 

COC Nederland

Landelijke belangenvereniging van en homo- en biseksuele mannen en vrouwen en transgenders. Het COC zet zich in voor lesbische en homo-emancipatie door o.a. voorlichting op scholen en politieke beleidsbeïnvloeding.

www.coc.nl

 

 

COC Amsterdam

www.cocamsterdam.nl

Sluit je aan bij COC’s Trans United, de veilige gemeenschap voor transgenders met een biculturele achtergrond. Kijk voor meer informatie: www.trans-united.org

 

Telefonisch advocatenspreekuur COC Amsterdam

Bij het Advocatenspreekuur kan men terecht met vragen over, en bijstand krijgen op het gebied van:

  • Familierecht: gay-ouderschap, echtscheiding, verbreken samenleven, alimentatie;
  • Erfrecht;
  • Transgenderproblematiek;
  • Arbeidsrecht;
  • Discriminatie en geweldsdelicten;

Indien nodig wordt je naar de juiste instantie doorverwezen.

Wanneer: Spreekuur is elk dinsdag van 11:00 tot 12:00 uur en elke woensdag van 17:00 tot 18:00 uur

E-mail: info@gaylegal.nl
www.gaylegal.nl

https://www.cocamsterdam.nl/thema/activiteiten/advocatenspreekuur

 

 

COC Haaglanden

www.cochaaglanden.nl

Telefoon: 070-3644888

E-mail: mw@cochaaglanden.nl

 

 

Respect2Love

Sluit je aan bij Respect2Love, de multiculturele jongeren community van het COC.

www.respect2love.nl of kijk op https://www.facebook.com/respect2love

 

 

Transvisie

Transvisie Zorg biedt biedt landelijk psychische zorg aan jongeren en volwassen met genderidentiteitsproblemen. Samen met Lucertis, kinder- en jeugdpsychiatrie, bieden zij deze zorg ook aan kinderen. Ze adviseren en begeleiden tevens scholen en professionals die te maken krijgen met leerlingen of patiënten met genderidentiteitsproblemen.

Telefoon: 020 20 50 913 | E-mail: info@transvisiezorg.nl

https://www.psyq.nl/genderdysforie/over-transvisiezorg

 

Transvisie (patiëntenorganisatie) staat open voor transseksuele en transgendere mensen, mensen die vragen hebben over hun genderidentiteit én aan hun omgeving (partners, ouders, broertjes en zusjes). Dit doen zij met name door de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten in diverse groepen. Binnen de patiëntenorganisatie staat lotgenotencontact in groepen centraal. Hun werk is gebaseerd op zelfhulp en vrijwilligerswerk door mensen die zelf te maken hebben met transseksualiteit of transgender-zijn.

Voor meer informatie: http://www.transvisie.net/

 

 

Veilig Thuis

Veilig Thuis is altijd bereikbaar op het gratis nummer 0800 – 2000. Zeven dagen per week, 24 uur per dag. Iedereen kan altijd bellen.
https://www.020veiligthuis.nl/jongeren/contact-met-veilig-thuis/

 

 

Politienetwerk Roze in Blauw Amsterdam

Hoewel lesbische, biseksuele en transgendervrouwen niet minder worden gediscrimineerd dan homoseksuele mannen, doen zij hier wel aanzienlijk minder vaak aangifte van. Het netwerk Roze In Blauw van de politie Amsterdam stimuleert deze groepen daarom aangifte te doen. Doelstelling van dit project is het verhogen van de aangifte- en meldingsbereidheid onder lesbische, biseksuele en transgendervrouwen. Politienetwerk Roze In Blauw Amsterdam is zich extra gaan focussen op lesbische, biseksuele en transgendervrouwen.

Bij deze groep is het belang van het verschil tussen een melding en aangifte erg belangrijk. De meeste cliënten willen geen aangifte doen, zeker niet tegen familieleden. Ze staan wel open voor het maken van een melding. Tenminste als wij het verschil goed uitleggen.

Voor meer informatie zie: https://www.politie.nl/themas/roze-in-blauw.html

Contactpersoon: Marja Lust (politieambtenaar)

Telefoonnummer: 020 5595385

E-mail: rozeinblauw@amsterdam.politie.nl

 

 

De Regenbooggroep Amsterdam

Buddy’s voor LHBT ers in een sociaal isolement en psychisch/psychiatrische problematiek: http://www.deregenboog.org/lhbt-buddys

Buddy’s voor LHBT statushouders

http://www.deregenboog.org/nieuws/nieuw-buddy-initiatief-voor-statushouders

 

 

I-psy (interculturele psychiatrie)

Per 1 september 2017 komt er specialisatie voor LHBT'ers.

www.i-psy.nl

 

 

ASKV / Steunpunt afgewezen vluchtelingen

LHBT asielzoekers

Het ASKV ziet de laatste jaren veel lesbische, homo-biseksuele en transgender (“LHBT”) asielzoekers wiens eerste asielverzoek is afgewezen. Regelmatig komt dit omdat iemand zijn verhaal niet durfde te doen. Bij het ASKV analyseert een juridisch team van vrijwilligers en asieladvocaten het dossier en wordt er gekeken of er aanknopingspunten zijn voor legaal verblijf. In het geval van LHBT-asielzoekers werkt ASKV samen met advocaten die expertise hebben opgebouwd voor deze specifieke doelgroep, en we staan onze cliënten bij in verkrijgen van bewijsmateriaal.

Telefoon: 020 – 6272408 (ma t/m do 10-17 uur)
E-mail: info@askv.nl

 


Prisma Praktijk (psychologenpraktijk)

Praktijk voor therapie en coaching. Prisma heeft ook groepen voor homoseksuele mannen. Doelgroep: Homo- of biseksuele mannen vanaf 21 jaar met psychische- en psychosociale klachten, die negatieve patronen willen doorbreken en hun zelfbeeld en homoseksuele identiteit willen versterken.

www.prisma-praktijk.nl

E-mail: amsterdam@prisma-praktijk.nl

Contactpersonen:

Bauke Kortleve: http://www.prisma-praktijk.nl/bauke_kortleve

Jari Harju zie: http://www.prisma-praktijk.nl/jari_harju

 

 

HVO Querido Proud People

HVO-Querido lanceerde op 16 juni 2017 het netwerk Proud People. Dit LHBT- en diversiteitsnetwerk is er voor ontmoeting en ondersteuning. 

https://hvoquerido.nl/proud-people/

 

 

Rozehulpverlening.nl

Psychosociale hulpverlening voor homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender cliënten.

Op hun website staan de gegevens van meer dan 150 hulpverleners en 10 instellingen die affiniteit en ervaring hebben met hulpverlening aan cliënten met homoseksuele, lesbische, biseksuele of transgender gevoelens. Dit betekent dat deze hulpverleners positief staan tegenover roze leefstijlen en kennis hebben van de manier waarop bijvoorbeeld homoseksualiteit van invloed kan zijn op iemands (psychische) functioneren.

Voor meer informatie zie: www.rozehulpverlening.nl

 

 

Veilige Haven Amsterdam

If you’re from a non-western cultural and religious background, it can be hard to deal with your gay-, lesbian, bisexual or transgender feelings. It can be hard to discuss with others and you may question your identity. You can feel sad, scared or lonely. At ‘Veilige Haven’ we provide psychosocial support to people with gay-, lesbian, bisexual or transgender feelings from different cultural backgrounds. We can help you arrange your life in a way that suits you. We are an independent institution with professional social workers who you can come to for information, advice and counselling.

Please contact us via http://www.veiligehavenamsterdam.nl/ and fill in the contact form or call at 020 - 557 33 29.

 

إذا كنت من خلفية ثقافية ودينية غير الغربية، ممكن أن يكون من الصعب التعامل مع مثلي الجنس(مثلية)، ثنائي الجنس أو المتحولين جنسيا.

يمكن أن يكون من الصعب مناقشة الأمر مع الآخرين، والبدأ بالتساؤل عن هويتك. بالأمرالذي يمكن أن يشعرك بالحزن،ان تكون           خائفا أو وحيدا.

                                                                                                                         

  نقدم الدعم و المساعدة لمثلي الجنس(مثلية)، ثنائي الجنس أو المتحولين جنسيا  و  ‘Veilige Haven’نحن في ممؤسسة

 نتفهم مشاعرهم من جميع الخلفيات الثقافية المختلفة و يمكننا مساعدتك في ترتيب حياتك بطريقة تناسبك.                               

 

نحن مؤسسة مستقلة  نتعامل مع أخصائيين إجتماعيين محترفين الذين يقدمون المشورة والإرشاد عند القدوم اليهم للحصول على المعلومات.

 

 وملء استمارة الاتصال أو الاتصال على رقم  http://www.veiligehavenamsterdam.nl/ يرجى الاتصال بنا   

020 - 557 33 29.


 

Veilige Haven Utrecht

Veilige Haven Utrecht is er voor biculturele en/of islamitische LHBT'ers in Utrecht en omgeving. Je kan hier terecht als je een vertrouwelijk gesprek wilt hebben met een professionele hulpverlener. Voor meer informatie over Veilige Haven kun je mailen naar Isjed Ijaz Hussain, de coördinator van de groep, hij is te bereiken per e-mail: isjed.hussain@gmail.com

 

 

 

Veilige Haven Oost Nederland

Stel; je bent jong (tussen de 16 en 25 jaar), je hebt een andere culturele achtergrond dan de doorsnee Nederlandse, en je wordt als jongen verliefd op jongens, als meisje op meisjes, of nog ingewikkelder. Of je voelt je een jongen, maar bent een meisje of andersom.

Veilige Haven Oost is er voor die jongens en meiden. Ook als je je niet veilig voelt of als je iemand kent die niet veilig is of die in de knel zit kun je bij ons terecht.

Spreekuur: elke dinsdag- en vrijdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur op telefoonnummer: 06 34 000 277.

E-mail: info@veiligehavenoost.nl  

www.veiligehavenoost.nl

 

 

Maruf

Maruf is het platform voor queer moslims in Nederland en daarbuiten.

Opgroeien als lesbienne, transgender, bi, homo of iets anders in een moslimgemeenschap kan erg moeilijk zijn. Je hebt te maken met vele verschillende meningen en uitdagingen. Moet ik kiezen wie ik ben? Kan ik moslim en mezelf zijn? Mijn geloof of integratie? Mijn familie of mijn geluk? Je bent niet de enige, sterker nog: je staat er niet alleen voor.

http://www.stichtingmaruf.com/overmaruf.html

 

 

Haardvuuravond

Sluit je aan bij de Haardvuur Avonden, een plek gecreëerd voor en door LHBTI-moslims, waar moslims en geïnteresseerden samenkomen zonder veroordeeld te worden om hun gender en/of seksuele voorkeur.
www.haardvuuravond.nl of meld je aan per e-mail: haardvuuravond@gmail.com.

 

 

The Inner Circle

Organisatie van de Zuid-Afrikaanse imam Muhsin Hendricks met informatie over Islam en homoseksualiteit.

Voor meer informatie zie: http://theinnercircle.org.za/

 

 

Landelijk expertisecentrum eergerelateerd geweld

In de afgelopen jaren is geweld in het algemeen en 'eer gerelateerd geweld' in het bijzonder een belangrijk aandachtspunt geweest in het Nederlandse veiligheidsbeleid.
Zo heeft onder meer het Nederlandse kabinet duidelijk gemaakt dat wanneer kennis wordt genomen van (mogelijk) eer gerelateerd geweld, veiligheid van het slachtoffer de eerste zorg moet zijn (Tweede Kamer, 2004-2005, 29 203, nr. 25).
Daarnaast moet de aanpak gericht zijn op het voorkomen van eer gerelateerd geweld in een zo vroeg mogelijk stadium door optimale benutting van preventieve mogelijkheden.

Voor meer informatie zie: http://www.leceergerelateerdgeweld.nl/